perjantai 23. maaliskuuta 2012

vierailu ortodoksiseen kirkkoon

Vierailu Hämeenlinnan ortodoksiseen kirkkoon 20.2

Vierailimme 20.2.2012 Hämeenlinnan ortodoksisessa kirkossa, joka on pyhitetty Aleksader Nevskille ja Johannes Krystomokselle.

Koska olen itse ortodoksi, kyseinen vierailu ei tarjonnut paljoakaan uutta, jotain pientä muttei mitään kovin erikoista.

Vierailu oli kuitenkin varmaan monille ainutlaatuinen tilaisuus tutustua ortodoksiseen uskontoon ja saada uusi näkökulma kristinuskon monimuotoisuuteen Suomessa.

Seurakuntamme (HML ortodoksinen seurakunta) kanttorin Leena Lomun kertoma informaatio oli hyvää vaikkei hän välttämättä ole täysin oikea henkilö kertomaan ihan kaikkea ortodoksisesta uskosta, koska siinä on niin paljon historiaa ja traditiota.




4 kommenttia:

  1. Mulle tämä olikin ihan uusi kokemus, sillä en ole aikaisemmin käynyt ortodoksisessa kirkossa eikä kukaan tutuistani ole ortodoksi. Vierailusta sai paljon uutta tietoa ja oli hieno kokemus käydä kuitenkin niin erilaisessa kirkossa verrattuna vaikkapa luterilaiseen kirkkoon. Sillä Leenalla oli hieman vaikeuksia muistaa mitään numeroita (vuosilukuja, kannattajamäärää ym.) mutta eipä se haitannut:) Vasta siellä tajusin miten suuri uskonto ortodoksisuus on, vaikka Suomessa sen kannatus ei kovin suurta ole.

    VastaaPoista
  2. Samaa mieltä oon kans Annikan kanssa. Kun en tiennyt paljon mitään ennen vierailua, niin kaikki tieto oli ihan tervetullutta. Musta ainakin Leena osas hyvin selittää niitä asioita ja selvästi tykkäs kertoa meille niistä. Oli myös hieno päästä lähemmin tutkiin sitä kirkkoa sisältä :)

    VastaaPoista
  3. Tosi koristeellinen ja hieno paikka sisältä vaikka ulkoa hyvinkin vaatimaton. En siis ennen edes tiennyt missäpäin Hämeenlinnaa tälläinen rakennus sijaitsee. Ikonit oli upeita, myös niiden taustalla vaikuttavat tarinat. Rakennuksessa vallitsi myös täysin omanlaisensa tuoksu. Erilaisuus oli havaittavissa joka aistilla.

    Olen kerran ennen vieraillut ortodoksisessa kirkossa kun sukulaispoikamme kastettiin. Olin silloin 14-vuotta ja oli kyllä sellainen kulttuurishokki. Ei urkuja eikä saanut istua, lapsi upotettiin kastaessa.. Hyvä etten alkanut itkemään kun oli niin kaukana siitä mihin olen tottunut. Tämä vierailu olisi ollut paljon pehmeämpi lasku uuteen uskontoon :)

    VastaaPoista
  4. Olen samaa mieltä muitten kanssa, että oli tosi hieno ja harvinainen mahdollisuus päästä käymään siellä. Niin vaatimaton rakennus ja ihan erilainen maailma rakennuksen sisällä.

    VastaaPoista

Jätäthän viestisi nimellä tai nimimerkillä